vrijdag 4 februari 2011

Bloed prikken, bloedprikken en opname???

Vanmorgen vol goede moed naar het ziekenhuis met Mika om bloed te prikken. Helaas was het een beetje druk dus ben een uur en een kwartier binnen geweest voor een paar druppeltjes bloed.
Daarna Sven weer opgehaald bij Opa en Oma en lekker naar huis gegaan. Daar werd ik rond 14.30 gebeld met de uitslag. De bloedcellen waren niet goed afgenomen, er waren rode bloedcellen gebroken waardoor de kaliumwaarde niet goed meetbaar was. Daarom de vraag of we direct terug wilde komen. Gelukkig kwam arjan vlak daarna thuis en is hij met Mika teruggegaan om nu het bloed door een arts uit een ader te laten prikken zodat er minder stuwing plaatsvind wat slecht is voor het meten van het kalium. Rond 18.00 uur werden we gebeld door de nefroloog , ook deze uitslag kalium was niet goed en we moesten met spoed naar het ziekenhuis komen. DIt omdat een te hoog kalium hartritmestoornissen kan veroorzaken, dus zou Mika aan de monitor moeten.
Dus alle spullen gepakt en zo ging ik weer terug naar het WKZ, Mika inmiddels alweer voor de 3e keer vandaag. We moesten ons melden op de spoedeisende hulp omdat er een een ctg gemaakt moest worden. Daarnaast werd er een infuusje geprikt waar ook weer wat bloed uitgehaald werd wat weer opnieuw gecontroleerd werd. Na lang zoeken hadden ze uiteindelijk zijn voetje uitgekozen om te prikken wat ook in een keer lukte. Het bloed werd meteen nagekeken en wat bleek zijn kaliumwaarde was een stuk lager dan de meting van die middag en ochtend, waarschijnlijk is bij de middag ook te veel stuwing geweest. De waarde van nu is hoog maar acceptabel en omdat ook de hartfilm goed was mogen we naar huis. Wel kreeg hij nog medicijnen via een klisma. Deze zal ervoor zorgen dat het kalium via de darmen afgevoerd gaat worden. Donderdag wel weer een afspraak bij de nefroloog ( dacht ik eindelijk een week geen ziekenhuis bezoeken te hebben…) dan zullen ze het bloed weer gaan nakijken.
Nu ligt Mika lekker in zijn eigen bedje en mag ik zelf ook lekker in mijn eigen bedje slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative