woensdag 21 december 2011

Vudo onderzoek & Los lopen

Gisterenavond zijn wij (Jose, Arjan en Mika) vanuit het Landalpark Coldenhoven naar huis gereisd, om thuis te overnachten, voor het vroege VUDO onderzoek wat vandaag op de planning stond...
Middels het VUDO onderzoek willen ze kijken of zijn blaas nog steeds te klein is en hoeveel druk er nog op staat, vanwege terugloop van blaas naar nieren.

Het onderzoek leek goed te verlopen, totdat Mika schrok van de bewegende rontgenapparatuur boven hem.
Vanaf dat moment was Mika ontroostbaar, waardoor we grote moeite hadden om Mika op zijn plaats te houden tot aan het einde van het onderzoek.
Wonder boven wonder hebben ze goede metingen kunnen doen met als positef resultaat dat zijn blaas lijkt te zijn meegegroeid.
Wel was nog steeds goed te zien dat Mika geen klepjes heeft zitten in de "leidingen" van nier naar blaas, wat nog steeds resulteerde in een flinke terugloop. Maar goed dit wisten we ook al van het vorige onderzoek, een jaar eerder..

De terugloop moet hoogstwaarschijnlijk operatief aangepakt worden en moet hersteld zijn voordat Mika een nieuwe nier zal krijgen. Komende weken zullen de artsen in het WKZ Mika uitgebreid bespreken en hopen wij 5 januari de nieuwe "plan van aanpak" voor 2012 te kunnen horen.. Maar één ding staat vast, zijn blaas hoeft in ieder geval niet vergroot te worden!!!! ;-)

In begin van de middag keerden wij met z'n drieen terug op het Landal park.
Hier trakteerde Mika, als beloning van de zware ochtend, ons maar met name zichzelf op een voorstelling loslopen. Ondanks de voorspellingen loopt Mika gewoon met 16 maanden los!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative