zaterdag 7 januari 2012

Opname dag 3 met overplaatsing naar Sophia

Vanmorgen begon mijn dag samen met Sven in het grote bed. Omdat Papa in het ziekenhuis was mocht hij lekker bij mij slapen. Helemaal goed dus. Die ochtend stonden eerst de kangaroetjes nog even op het programma. Ondertussen natuurlijk al contact gehad met Papa die een roerige nacht in het ziekenhuis had gehad. Mika zijn bloeddruk was elke keer veel te laag en ook zijn glucosewaardes waren niet goed. De lage bloeddruk kwam waarschijnlijk doordat er nu een tekort aan vocht gaat. Ja het gaat ineens naar uiterste. De glucose omdat hij alleen vocht via infuus krijgt waar weinig calorieen. Op een gegeven moment werd besloten dat om 15.00 uur opnieuw bloed geprikt zou gaan worden en aan de hand daarvan zou besloten worden wat er ging gebeuren.
Mika was heel de dag een beetje afwezig en sloom. Het bloedprikken om 15.00 ging goed, toen was h et wachten op de uitslag.
UIteindelijk kwam de nefroloog vertellen dat de uitslagen iets waren verbeterd maar dat ze het niet langer verantwoord vond om de overplaatsing uit te stellen en moesten we dus naar het sophia in Rotterdam. Dan zitten we dichter bij het vuur en mocht het niet stabiliseren dan kon er meteen ingegrepen worden door een operatie op ok met een buikkatether. Met sirenes en met 160 op de snelweg reden we naar Rotterdam. Een hele ervaring voor zowel mij als Mika. In het sophia aangekomen was Mika heel duf en moe. Daar gesproken met de nerfroloog. Hij heeft een plekje op ok gekregen voor zondag. Ze namen gelijk bloed af om een beginwaarde in Sophia te hebben want die kunnen verschillen per ziekenhuis. Zijn kreaat begon om 550. Toen ging Arjan naar mijn ouders en had ik een onrustige nacht in het ziekenhuis waar weer zijn bloeddruk niet goed was en er vaak een verpleegkundige kwam kijken. Op naar een nieuwe spannende dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative