vrijdag 6 januari 2012

Spannende dagen

De afgelopen nacht was erg onrustig, de zusters kwamen vaak controleren hoeveel hij geplast had en het infuus daarop bijstellen. Helaas plaste Mika erg weinig, zo'n 4 ml per 3 uur. Deze kreeg hij dan ook weer gecompenseerd maar dit is veel te weinig.Uiteindelijk is er ook weer een arts komen kijken, vooral om te kijken of hij vocht vast houdt..
Na dit flink gebroken nachtje kwam de volgende ochtend de nefroloog met toch niet zo'n goed nieuws. Het is echt superbelangrijk dat Mika meer gaat plassen, zodat er ook weer meer vocht bij kan. De nieren functioneren nu zo slecht dat Mika zijn nieren niet goed genoeg zijn om urine aan te maken, ze kunnen dus ook geen extra vocht toedienen omdat dit dan ook in zijn lichaam blijft zitten. De dokter heeft plasmedicijnen voorgeschreven die hij vandaag 2 keer via zijn infuus heeft gekregen.
De ernst van het plassen en de slechte bloedwaarde is wel enorm en dat werd ons vandaag even duidelijk gemaakt. Mocht hij niet snel opknappen zal hij overgeplaatst worden naar Rotterdam, sofia Kinderziekenhuis. Daar zal een dialysekatether in zijn buik geplaatst worden en zal hij moeten gaan dialyseren. Waarschijnlijk en hopelijk is dit dan tijdelijk maar dat weten we allemaal niet. Eigenlijk weten we maar heel weinig en is het erg afwachten.
Gelukkig is hij door de plasmedicijnen wel weer gaan plassen, het ver10voudigd dus dat is positief, maar het is nog niet genoeg en de dreiging van de dialyse is er nog steeds maar even iets vooruit geschoven. Er is iets meer ruimte gekomen. Als de medicijnen niet waren aangeslagen hadden we morgen al naar Rotterdam gegaan.
Laten we dus maar flink duimen dat hij het heel wat beter gaat doen.
Het is voor ons een enorme klap geweest die we totaal niet aan zagen komen dus waren vanmiddag wel eventjes van de kaart.
Arjan is nu bij Mika in het ziekenhuis. Hij is erg moe maar niet enorm ziek. Hij heeft geen koorts. Zijn infuus en katether heeft hij nog.
Het zal wel een iets langere opname worden en op een andere manier als normaal.
Ik ben thuis met Sven morgenochtend gaan we eerst even lekker kangaroeen. Vandaag is Sven naar een feestje geweest van zijn vriendje en was hier erg enthousiast over. Het is moeilijk de aandacht goed te verdelen maar we willen Sven absoluut niet te kort doen en zullen de opvang zoveel mogelijk zelf willen doen.
We willen iedereen bedanken voor jullie bezoekjes, belletjes, berichtjes en steun!
Ik hou jullie via de blog op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative