donderdag 27 januari 2011

afspraak met de chirurg voor de PEG-sonde

Vanmiddag gingen we op consult bij chirurg over de PEG-sonde die binnenkort weer geplaatst gaat worden.
Hij heeft uitgelegd op welke manier de pegsonde geplaatst gaat worden. Het is een redelijk simpele operatie. Via de navel wordt er meegekeken en trekken ze een gaat in de maag waar dan een katether komt met een klepje erop. Ik vond het een vrij technisch verhaal. En we hebben nog even gevraagd wat de risicio's zijn en die zijn gelukkig minimaal.
Binnenkort ook een gesprek met de stomaverpleegkundige om uitleg te krijgen hoe de sonde dan gaat werken.
Wel fijn als Mika van de pleisters op zijn neus verlost is, maar jammer dat hij niet zelfstandig is gaan drinken, want daar hadden we toch wel wat hoop in gekregen, tot zijn opname, hij heeft weer zo'n terugval dat het eigenlijk onmogelijk is.
Daarna hebben we gelijk een gesprek gehad met de anesthesist. Zij gaf aan dat het mogelijk was de sisicopie en de plaatsing van de pegsonde, verdovingstechnisch ook mogelijk is.
Bloedprikken was deze keer een drama we moesten nog bloedprikken omdat we vorige week met een nieuw medicijn zijn begonnen, enalapril, deze kan de bloedwaardes verhogen en dat willen ze in de gaten houden.
Nu dus even afwachten totdat we ingepland worden. Vind het wel heel spannend, vorige keer zijn we overvallen door de operatie (sisoscopie) maar nu zijn we er al zolang mee bezig dat het steeds spannender wordt… Afgelopen maandag werden we ook al gebeld of we dinsdag misschien al paraat konden staan, maar helaas niet alles valt te regelen… en vooral niet binnen 16 uur.
en vooral ook wanneer??? Ik hou er niet van als ik het niet kan plannen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative