zaterdag 15 januari 2011

Uitslag VUDO en plan van aanpak...

Gisteren werd ik gebeld door de nefroloog , ze hadden Mika naar voren geschoven in het overleg en ze hadden een plan van aanpak gemaakt.
De grote operatie stellen ze nog uit omdat er momenteel 2 belangrijke aandachtspunten zijn
1. Het vergroten van de Blaas en zorgen dat Mika goed zijn blaas gaat leeg plassen daar zijn 2 wegen voor die we gaan behandelen…
We zullen moeten gaan leren katheteriseren en dit een paar keer per dag gaan doen bij Mika om zijn blaas goed leeg te krijgen, daarna krijgt hij dan een blaasverslappend middel om de spier om de blaas slapper te maken en de blaas weer te laten groeien, de blaasspier is zo sterk geworden omdat hij altijd zo moet persen om zijn blaas te legen. Volgende week gaan we dit al leren! We vinden dit best ingrijpend en zijn dan ook weer aardig ondersteboven….
Daarnaast zullen ze weer zo'n zelfde kijkoperatie gaan doen om te kijken waar het probleem ligt met het plassen en ook omdat ze nu hij weer wat groter is alles weer wat beter kunnen gaan bekijken. Dit is een dagopname met een uitloop van 1 dag omdat hij zo'n kleintje is laten ze hem waarschijnlijk niet gelijk gaan.
Als ze nu gelijk de operatie gaan doen waar ze het eerder over hadden met het verleggen van de urineleiders dan kunnen ze het plan van de blaasgroei niet doorzetten want daar hebben ze deze urineleiders van nodig. Ik denk dat deze operatie gewoon later zal gaan plaatsvinden.
Daarnaast scheidt hij veel eiwitten uit. Bij nierpatienten is het zo hoe mee eiwitten hoe slechter dit voor de nieren is. Hier krijgt hij dan ook medicijnen voor om dit tegen te gaan. Hierdoor zullen zijn nierwaarden weer achteruitgaan maar dit is niet erg want op het moment dat er gestopt wordt met dit medicijn komt dit weer goed. Daarnaast krijgt hij door dit medicijn meer last van obstipatie waar hij dan ook weer medicijnen voor krijgt. Volgen jullie het nog? Wij af en toe niet meer hoor… Het is veel en erg vervelend elke keer een tegenslag te horen of dat we ineens weer een andere weg in gaan. Helaas is het zo met alles dat ze ontdekken een andere weg ineens beter kan zijn en deze wisselingen in de toekomst nog wel zullen aanhouden…
Volgende week dus het leren katheteriseren, we houden jullie ook op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative