dinsdag 4 januari 2011

VUDO onderzoek

Het vudo onderzoek moest plaatsvinden om te kijken of Mika goed genoeg uitplast, niet teveel druk zet en hoe ernstig de terugloop van blaas naar nieren is Dinsdagochtend om 8.30 moesten we aanwezig zijn in het WKZ. Daar werden we opgevangen voor de voorbereiding. Ze gingen een katether inbrengen daarna werden er allemaal draadjes aangesloten op zijn benen, en hij kreeg een soort tamponnetje in zijn anusje. Zag er allemaal een beetje raar uit maar dit is om straks de druk te meten waarmee hij plast. Toen moesten we even wachten en liepen we naar de rontgenkamer. Daar moesten wij zware loodschorten aantrekken ter bescherming van de rontgenstralen. Mika werd op de tafel gelegd en de uroloog keek mee via het scherm terwijl de verpleegster er vloeistof in spoot. Zo komen de organen op de rontgen naar boven en zag je duidelijk dat de nieren ook zichtbaar werden en dat er dus zeker sprake is van terugloop.
Na afloop heeft de dokter gelijk even met ons gesproken, de blaas zit er goed uit, maar er is een enorme terugloop waar een zware operatie op moet volgen, maar ook zet hij veel druk met plassen, en daar moet de oorzaak ook van gevonden worden, dus of er misschien nog een vernauwing zit.
Nu gaan ze het overleggen met de nefrologen in een groot overleg en dan komen ze met een idee hoe ze het gaan aanvaren, dat is nog dus nog even afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative