maandag 31 januari 2011

Katetherisatieles…

Jeetje wat zagen we hier tegen op…
Het leek even wel een klasje, Arjan, ik en de kleine Mika kregen uitleg over de katethers… De mevrouw legde het heel fijn uit, we keken even een filmpje over tieners die katetheriseren en hoe dit gewoon in hun dagelijks leven terugkomt.
Daarna uitleg gekregen op een pop, is echt heel anders dan je eigen kind natuurlijk, maar voor de techniek is het handig oefenen. En ja toen begon het echte werk, oefenen op Mika. Eerst deed de mevrouw het een keer voor. En tot onze verbazing bleef Mika lekker spelen en gaf geen kik! Dus daarna Arjan, en Mika gaf nog steeds geen kik. Hebben we even gepauzeerd en Mika een lekker flesje gegeven en daarna allebei nog een keer geoefend, Arjan lukte het, ik had wat meer moeite, dan maar thuis verder oefenen….
Het is wel zo dat het een lastige handeling is die we even onder de knie moeten krijgen, ze vergeleek het met autorijden, dat leer je ook pas echt als je je rijbewijs hebt. Maar we zijn allebei zo blij dat Mika het niet erg vind, inmiddels hebben we het thuis ook al een paar keer gedaan en het gaat harstikke goed, we kunnen het ook al helemaal alleen. We hoeven het nog maar 2 keer per dag te doen. "s ochtends en 's avonds. En het resultaat moet zijn dat de blaas doordat hij verslapt wordt door de medicijnen, slapper wordt en weer gaat groeien. Even afwachten dus…
…. maar gelukkig viel het dus enorm mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Analytics Alternative